Неотдавна се появи неофициална информация, че Microsoft разработва нов уеб

...
Неотдавна се появи неофициална информация, че Microsoft разработва нов уеб
Коментари Харесай

Microsoft официално потвърди, че Edge ще се базира на Chromium

Неотдавна се появи неофициална информация, че Microsoft създава нов уеб браузър, който по дифолт ще се популяризира в Оценка за съвместимост Windows 10 вместо Edge. Проектът носи кодовото име Anaheim и се базира на решенията на свободния план Chromium, вместо на личния си енджин EdgeHTML.

Сега софтуерният колос публично удостовери тази информация . Браузърът на Microsoft ще употребява енджина Blink и V8 JavaScript. Това е огромна смяна от страна на корпорацията.

„Ние желаеме да подобрим достъпа до Глобалната мрежа за цялата публика. Хората, употребяващи Edge, както и други браузъри, ще получат една по-добра съгласуемост със всички уеб страници. Едновременно с това ще се усили времето на самостоятелна работа на мобилните устройства, употребяващи операционната система Windows“ – сподели Джо Белфиоре, вицепрезидент на Microsoft и началник на създаването на Windows.

Софтуерният колос добавя, че браузърът Edge образно няма да се промени. Няма да се промени и неговото име. Потребителите няма да виждат никакви промени в неговата работа, с изключение на доста високата непоклатимост и експедитивност на рендиране.

Друг значим миг е, че Microsoft ще предложи новия браузър и за предходните версии на своята операционна система. И още, Edge ще може да се конфигурира освен в Оценка за съвместимост Windows 7 и 8, само че и в macOS.

Първите бета проби на Edge с Chromium са оповестени за началото на 2019 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР