Неотдавна се появи информация, че Microsoft възнамерява да направи значителни

Неотдавна се появи информация, че Microsoft възнамерява да направи значителни ...

Новото стартово меню на Windows 10 няма живи плочки.


Неотдавна се появи информация, че Microsoft възнамерява да направи значителни промени в стартово меню на операционната система Windows 10. Промените вече се появиха в една от тестовите компилации, представени в рамките на тестовата програма Windows Insider във версията 19H1.

Както се предполагаше, живи плочки в стартовото меню вече няма. Тези плочки съществуват още от времето на Windows 8 и в тях се показва динамично променяна информация. Тези живи плочки не се харесаха на огромна част от потребителите, понеже заемат значителна част от интерфейса, а не дават някаква особено полезна информация.В лявата част на новото меню се показва списъка с всички инсталирани приложения и полето за търсене, а бутоните за достъп до настройките, потребителските папки и опциите, са изключени. Отдясно, вместо живите плочки се показват стартираните неотдавна приложения, както и файловете, с които потребителят наскоро е работил. Има възможност за промяна размерите на менюто, както и да се махне панела с всичките инсталирани приложения.

Според тази информация, в операционната система Windows 10 ще се промени и процесът по инсталирането на приложения от интернет магазина на Microsoft. След приключване на инсталацията ще се показва диалогов прозорец, който дава възможност за поставяне на тази програма или игра, най-отгоре в стартовото меню. Версията 19H1 трябва да излезе тази пролет.

Източник: kaldata.com