Неотдавна се появи информация, че Microsoft възнамерява да направи значителни

...
Неотдавна се появи информация, че Microsoft възнамерява да направи значителни
Коментари Харесай

Новото стартово меню на Windows 10 няма живи плочки

Неотдавна се появи информация, че Microsoft има намерение да направи обилни промени в стартово меню на операционната система Windows 10. Промените към този момент се появиха в една от тестовите компилации, показани в границите на тестовата стратегия Windows Insider във версията 19H1 .

Както се предполагаше, живи плочки в стартовото меню към този момент няма . Тези плочки съществуват още от времето на Windows 8 и в тях се демонстрира динамично променяна информация. Тези живи плочки не се харесаха на голяма част от потребителите, тъй като заемат забележителна част от интерфейса, а не дават някаква изключително потребна информация.



В лявата част на новото меню се демонстрира листата с всички конфигурирани приложения и полето за търсене, а бутоните за достъп до настройките, потребителските папки и вариантите, са изключени. Отдясно, вместо живите плочки се демонстрират стартираните наскоро приложения, както и файловете, с които потребителят неотдавна е работил. Има опция за смяна размерите на менюто, както и да се махне панела с всичките конфигурирани приложения.

Според тази информация, в операционната система Windows 10 ще се промени и процесът по инсталирането на приложения от интернет магазина на Microsoft. След привършване на инсталацията ще се демонстрира диалогов прозорец, който дава опция за слагане на тази стратегия или игра, най-отгоре в стартовото меню. Версията 19H1 би трябвало да излезе тази пролет.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР