Неотдавна се появи информация, че Google съвсем скоро възнамерява да

...
Неотдавна се появи информация, че Google съвсем скоро възнамерява да
Коментари Харесай

Ето с колко ще поскъпнат смартфоните от платените приложения на Google

Неотдавна се появи информация, че Гугъл напълно скоро има намерение да стартира да взема пари от производителите на смарт телефони за опцията да конфигурират и употребяват приложенията и услугите на интернет колоса. Популярният уеб портал The Verge попадна на документ, показващ цените на безплатните до момента услуги и приложения.

Цената на лиценза е друга според от графичната компактност на екрана:
Над 500 ppi – $40От 400 до 500 ppi – $20Под 400 ppi – $10
Именно с толкоз ще се увеличи себестойността на смарт телефоните. По всяка възможност, определена е точно графичната компактност, тъй като тя демонстрира класа на устройството. Колкото е по-висока, толкоз смарт телефонът е по-скъп и цената лиценза по-малко се отразява на крайната цена. Производителите могат да се откажат от заплащането на тези лицензи, само че тогава ще би трябвало да се откажат и от Гугъл Play, YouTube, Maps и така нататък

Гугъл ще взема лицензни такси единствено от смарт телефоните, продавани в Европейското икономическо пространство. Но съществува огромна възможност да се вдигнат цените на мобилните устройства в целия свят.

Да си напомним, че през месец юли тази година Еврокомисията санкции Гугъл с 4,3 милиарда евро ($5 милиарда) за това, че компанията диктува на производителите на Android устройства, кои приложения да бъдат конфигурирани и кои не. Гугъл ще апелира това решение пред висшестояща инстанция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР