Неотдавна съобщихме, че една от новите функции на мобилната операционна

...
Неотдавна съобщихме, че една от новите функции на мобилната операционна
Коментари Харесай

Google добави в Android 9.0 Pi защита от запис на телефонния разговор

Неотдавна съобщихме, че една от новите функционалности на мобилната операционна система Android 9.0 Pi е опцията за запис на телефонните диалози без да се постанова потреблението на външен програмен продукт.
Много от притежателите на смарт телефони на Samsung, Xiaomi и редица други производители споделят, че тази функционалност си я има в техните мобилни устройства. Това е напълно правилно, само че става дума за чистия Android, в който до момента сходна алтернатива няма.



Във форума на XDA се появи информация за новата вградена функционалност в Android 9.0 Pi за запис на телефонните диалози. Оказа, че Гугъл е основал специфичен логаритъм, с който се подсказва, дали диалогът се записва. Единият способ е от дълго време прочут – мощен високочестотен вик, който се повтаря на всеки 15 секунди, до момента в който диалогът не бъде преустановен или записът не бъде спрян.



Реализацията на функционалността за запис на телефонните диалози ще зависи и от мобилния оператор, като се допуска, че операторът ще може да стопира високочестотния вик при запис, както и да отстрани самата опция за запис на телефонните диалози. Тази алтернатива е планувана за отбрана конфиденциалността на потребителите, тъй като в доста страни записът по какъвто и да е метод на телефонните диалози е неразрешен от закона.

Експертите смятат, че Гугъл е въвел опцията за запис и надзор на записа на диалозите под натиска на американските управляващи, тъй като в някои щати е належащо отсрещната страна да бъде предизвестена, че телефонният диалог ще се записва.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР