Неотдавна Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) публикува доклад

...
Неотдавна Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) публикува доклад
Коментари Харесай

ОИСР настроена оптимистично за икономическата перспектива на Китай

Неотдавна Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) разгласява отчет с прогнозата си за международната стопанска система, в който се сочи, че през идващите няколко години е допустимо китайската стопанска система да се забави заради структурната промяна, само че тя ще продължи растежа си в дълготраен проект.

В безспорни цифри специалистите на организацията чакат 6,2% растеж през 2019 година и 6% през 2020 година, показва bulgarian.cri.cn.

В отчета се сочи, че в изискванията на увеличение на несигурността на международната стопанска система, продължаващото напрежение в интернационалната търговия и структурната промяна в Китай, разполагаемият приход на китайските жители последователно се усилва. Вътрешното търсене, изключително потреблението, резервират мощ за развиване. Това е значим фактор за стабилността на китайската стопанска система. Според оповестените от Пекин стопански данни, през първото тримесечие на годината крайните разноски за потреблението са съдействали с 65,1% за икономическия напредък. Във връзка на това началникът на Отдела за изследвания на китайската икономическа политика на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Маргит Молнар показва, че е вярна посоката за по-нататъшно повишение на приноса на потреблението към икономическия напредък. В процеса на преобразяване на Китай в развита страна, належащо е да се увеличи делът на потреблението, както и приноса му за Брутният вътрешен продукт. Продължителното осъществяване на сегашната структурна политика ще насърчи приноса на потреблението към стопанската система, прибавя тя.

Поради продължителния търговски спор сред Китай и Съединени американски щати, мнозина се тормозят за вероятния отлив на задгранични капитали да излязат от китайската стопанска система. А съгласно оповестените от Търговското министерство данни, през първите четири месеца на 2019 година страната е оползотворила 305,24 милиарда юана, което е нарастване с 6,4% по отношение на същия интервал на предходната година. Това, съгласно Молнар, се дължи от оптимистичното въодушевление у задграничните капитали към вероятността на китайската стопанска система. В момента страната уголемява отварянето си и Молнар счита, че тази политика във финансовия бранш, ще ускори по-нататък интернационално съдействие в отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, както и ще докара до увеличение на вноса на артикули и услуги. А всичко това ще бъде от изгода за дълготрайното развиване на китайската стопанска система, отбелязва експретката на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР