Неотдавна написах специален пост за любимите (хубави и умни) Момичета

...
Неотдавна написах специален пост за любимите (хубави и умни) Момичета
Коментари Харесай

И мъж може да е фен на Сексът и градът

Неотдавна написах специфичен пост за обичаните (хубави и умни) " Момичета от града " за. Не си чета " творбите ", тъй като рядко ми харесват, а и страня да проследявам мнения, само че този път най-главното момиче - Лeвена - ме накара да хвърля един взор на реакциите (за лайкове изобщо няма да говоря).

Някак ми направи усещане, че девойките (винаги са такива, в никакъв случай дами, както споделяше Шарън Стоун във филм по Сам Шепърд) са удивени, че мъж може да е почитател на и да знае какво е тюл! Всъщност всеки уважаващ себе си представител на мощния пол (спорна категоризация – дамите устоят повече на болежка и учат и знаят повече) с възприятие за хармония и усет желае да наподобява добре ( " в индивида всичко... " и така нататък, Чехов), от физиката до облеклото, обувките, държанието, излъчването ( " the way you walk, the way you talk " – Шаная Туейн), заради една доста значима причина – да бъде харесван. Както споделяше Мишел Пиколи в обичан на Соте: " не дремя със дами, на които заплащам ". Ми не е забавно и е унизително – би трябвало да те оценят, да са привлечени от теб, да ги омаеш и спечелиш. За обич не приказвам, тъй като там " разсъдъкът не въздейства, значими са куражът и сексът " (дебюта на Джейн Кемпиън), познавам доста красиви дами, влюбени в немарливи гащници. То другояче всички щяха да примират и въздишат по Айнщайн... Но пък нали харесването е базовият лагер към любовта.

Съответно одобрявам и оценявам хубавите, добре облечени (не в черно!), с усет и възприятие за хармония, свободни, преуспели, самостоятелни, стройни, грациозни, елегантни, одухотворени, тънки и дългокоси (по възможност) дами. Не желая да наскърбявам, само че древногръцка скулптура дебела няма (и от двата пола!). Е, от време на време залитам и по помпозност и напращели преливащи форми, само че рядко – то пък не може да се затвориш в кутия и да вървиш единствено по права линия, а и както е споделил Салвадор Дали: " грозното може да бъде красиво, хубавото – в никакъв случай " (цитирам с намигане, благосклонност и даже самоирония). А защото одобрявам описаните дами, виждам с неподправено удивление " Сексът и градът ", зная думички като тюл и тоалети като на съседката на Кари ме впечатляват с екстравагантността и авангардността си. Това даже не е обща просвета, а образование и житейска позиция и увлечение към красивото, качественото, естетичното, което в действителност минава и в етично.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР