Неотдавна Microsoft стартира експеримента Project Natick, в рамките на който

...
Неотдавна Microsoft стартира експеримента Project Natick, в рамките на който
Коментари Харесай

Microsoft постави камери около своя подводен център за обработка на данни

Неотдавна Microsoft започва опита Project Natick , в границите на който под водата бе подложен център за обработка на данните. Идеята бе да се ревизира, дали е допустимо охлаждането на ЦОД благодарение на студена морска вода. А в този момент Microsoft сложи камери към обекта и даде свободен достъп до тях. Сега всички могат да следят по какъв начин се отнасят морските жители към появяването на новия обект, цялостен със модерна електроника.

Въпросният център за обработка на данните е ситуиран в крайбрежието на Шотландия през месец юни тази година. Това е цилиндър с дължина 12,2 метра и диаметър 2,8 метра. В този херметичен резервоар са сложени 12 сървърни стойки с 864 общоприети сървъра и вместилище с общ потенциал 27,8 PB. Консумацията на всички системи е 240 киловата, като се употребяват извънредно възобновими източници на електрическа сила. Захранването и интернет достъпа се реализират благодарение на подводен кабел.



Основната цел на плана Project Natick е проучването на преимуществата и проблемите на сходни центрове. Идеята е, че доста ще се икономиса от охлаждането на съставените елементи с морска вода. Системата е проектирана да работи в продължение на 5 години.

Сега може в действително време да се следи придвижването на рибните стада, преминаващи около подводния център на Microsoft.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР