Неотдавна китайското правителство публикува редица икономически данни за първото полугодие

...
Неотдавна китайското правителство публикува редица икономически данни за първото полугодие
Коментари Харесай

ОИСР с добра прогноза за китайската икономика

Неотдавна китайското държавно управление разгласява редица стопански данни за първото полугодие на годината, от които се вижда, че Брутният вътрешен продукт е повишен с 6.3% по отношение на същия интервал на предходната година, осведоми Радио " Китай ".

Впоследствие задграничните медии разясниха, че растежът от 6.2% през второто тримесечие е най-ниското равнище от началото на годината, което демонстрира спада на китайската стопанска система. Началникът на Кабинета за китайската икономическа политика на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Марджит Молнар смята, че това умозаключение е без значение. От интернационалната среда се вижда, че китайската стопанска система се показва добре:

„ Ако не знаем нищо за дадена икономическа общественост, ние я оценяваме съгласно икономическия напредък. Само от този индикатор обаче, не можем да съдим за нейното положение. Ръстът не е задоволителен, належащо е да се знае и предисторията, с цел да се направи цялостна оценка. Не би трябвало да се вършат просто съпоставения с предишното, а съпоставят упованията. Според общата интернационална среда, 6,3% растеж през първото полугодие и 6,2% през второто тримесечие е положително показване. "

Тя утвърди оценката на китайското държавно управление за стопанската система, което я дефинира като постоянна, с осъществяване на прогрес през първото полугодие на годината и смята, че това се дължи на структурните промени през последните години, а смяната при икономическия напредък е явна.

„ Стабилност значи, че спадът на стопанската система е дребен, само че не внезапен и неочакван, което е в границите на предстоящото. „ Напредък " значи повишение на качеството на растежа. Като да вземем за пример продължава трансформирането на моторите на растежа и прехода от вложения към ползване.

Икономическите данни демонстрират, че през първото полугодие растежът на добавената стойност на разрастващите се стратегически браншове и високотехнологичните индустриални браншове надвишава растежа на промишлените предприятия. При услугите, приходите на стратегическите обслужващи браншове и новите технологии също се развиват бързо. Във връзка с това, Молнар смята, че цифровите и високотехнологични браншове дават по-голям принос за продуктивността, тъй като развиването им е свързвано с предходните фактори, да вземем за пример работна ръка и капитали.

След излизането на оценката за китайската стопанска система за първото полугодие, светът насочи взор към упованията за икономическото развиване на страната през второто. На фона на външната неустановеност, ограниченията на Китай за разширение на вътрешното търсене, в това число поощряване на потреблението, се трансформират във фокусни точки за стимулиране на икономическото развиване.

„ Да се усъвършенства системата за обществено обезпечаване, т.е. здравни осигуровки, грижите за възрастните, образованието би трябвало да се усъвършенстват. Тези разноски да се поемат основно от държавното управление, а не от физически лица, а равнището на публичните услуги за жителите в цялата страна да се уеднакви, това ще спомага за потреблението. "

Според избраната при започване на годината цел на държавното управление, икономическият растеж на страната ще се резервира на равнище сред 6% до 6.5%. Прогнозата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз при започване на годината е 6,2%. Молнар изрази убеденост, че Китай ще осъществя задачата си. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР