Неотдавна излезлите на пазара смартфони на Huawei от фамилията Mate

...
Неотдавна излезлите на пазара смартфони на Huawei от фамилията Mate
Коментари Харесай

Huawei представи приложението 3D Moderator за допълнена реалност в смартфоните 20 Pro и Mate 20 RS Porsche Edition

Неотдавна излезлите на пазара смарт телефони на Huawei от семейството Mate 20 са оборудвани с обективи с оптика Leica и поддържат редица функционалности за допълнена и виртуална действителност. А в този момент китайската компания показа приложението 3D Moderator за притежателите на моделите Mate 20 Pro и Mate 20 RS Porsche Edition. С негова помощ е допустимо основаването на лични триизмерни обекти за допълнена действителност, известни под името AI Live Model или 3D Live Object.

Това е допустимо с помощта на датчиците в предния панел на смарт телефоните. Това са 24 МР камера, датчика за разстояние, датчика за осветеност, точковия проектор и инфрачервената камера. Данните от тези датчици се обработват от логаритми с детайли на изкуствен интелект и телефоните могат бързо да сканират обектите, като да вземем за пример играчки и кукли, и да симулират придвижванията на техните крака.

Най-удачни за сканиране са обекти с дължина 15-25 сантиметра с съставни елементи с диаметър най-малко 5 сантиметра. За основаване на триизмерните анимации са планувани авансово готови дейности, като да вземем за пример подскоци, балетни стъпки, разнообразни походки, тичане и главните кунг фу придвижвания.

По този метод, сканираните обекти могат да се движат и танцуват в допълнената действителност. Възможно е основаването на фотоси с виртуалните играчки, както и построяването на лични разновидности на взаимоотношение с виртуалните обекти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР