Неотъпкана пътека е наречен новият фестивал за камерна класическа музика,

...
Неотъпкана пътека е наречен новият фестивал за камерна класическа музика,
Коментари Харесай

Неотъпкана пътека води камерни музиканти и меломани в Ковачевица

„ Неотъпкана пътека ” е наименуван новият фестивал за камерна класическа музика, чието първо издание ще се състои от 3 до 6 август 2018 година Концертите ще бъдат в читалище “Светлина ” в село Ковачевица и в Дома на културата в град Гоце Делчев.

Фестивалът ще събере типичен музиканти от България и чужбина с дълголетен опит и интернационална кариера. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, уредниците имат за цел да показват вдъхновяващи произведения на камерната класическа музика измежду превъзходната природа, антична история и обичаи на Западните Родопи.

Идеята е на пианистката Лора Чекорватова и нейния брачен партньор - цигуларя Георги Вълчев, които от дълги години живеят и работят в Ню Йорк. Те са поканили още цигуларя Никола Таков, оперната певица Мариана Карпатова, артистичното семейство от Тексат Вангел Тангъров, кларинет, и Екатерина Тангърова, пиано, както и Веселин Тодоров, виола, и Христо Танев, виолончело.

Програмата на четирите концерта (три в с. Ковачевица и един в гр. Гоце Делчев) е разнообразна стилово и допуска представянето на разнообразни камерни ансамбли. Повечето от творбите са определени поради присъединяване на кларинета. Присъства, несъмнено, и музика от български създатели.

В предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " пианистката Лора Чекоратова и цигуларят Никола Таков описаха за концепцията да се направи фестивал за камерна музика в Западните Родопи. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР