Неоправданата военна атака срещу Украйна е грубо нарушение на международното

...
Неоправданата военна атака срещу Украйна е грубо нарушение на международното
Коментари Харесай

България гласува за анкетна комисия за нарушения на правата на човека в Украйна

" Неоправданата военна офанзива против Украйна е жестоко нарушаване на интернационалното право и подкопава международната сигурност. " Това съобщи заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова по време на незабавния спор, отдаден на ситуацията с правата на индивида в Украйна във връзка експанзията на Руската Федерация в страната,

Спешната процедура беше задействана в границите на почналата на 28 февруари 49-та сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

В своето изявление заместник-министър Петрова поддържа провеждането на незабавния спор, поради тежките последици от съветското навлизане в Украйна за спазването на правата на индивида и филантропичната обстановка в страната. Тя означи, че броят на жертвите, измежду които деца, дами и възрастни хора, нараства, както и броят на бежанците, и прикани филантропичният достъп до територията на Украйна да не бъде преустановяван.

Заместник-министърът на външните работи се обърна с апел Съветът по правата на индивида да остане зает с тематиката, както и да бъде основана анкетна комисия за следствие на всички нарушавания и злоупотреби на правата на индивида и интернационалното филантропично право в подтекста на военните дейности.

Спешният спор беше призован по молба на Украйна и беше подсилен от всички страни членки на Европейски Съюз, в това число България, осведомят от Министерство на външните работи. В дебата взеха думата над 100 страни членки на Организация на обединените нации и близо 30 неправителствени организации.

При приключването на незабавния спор, страните членки на Съвета по правата на индивида одобриха импортираната от Украйна резолюция, озаглавена " Ситуацията с правата на индивида в Украйна в резултат на експанзията на Руската Федерация ", която България поддържа като един от главните съавтори, дружно с други 68 страни. Резултатите от гласуването са: 32 гласа в поддръжка, 2 гласа " срещу " (Русия, Китай) и 13 гласа " въздържал се ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР