Неонацисти и крайно десни активисти съветвали своите последователи да „заразяват

...
Неонацисти и крайно десни активисти съветвали своите последователи да „заразяват
Коментари Харесай

Неонацисти към свои последователи: Заразявайте с коронавирус евреи и мюсюлмани

Неонацисти и извънредно десни деятели съветвали своите почитатели да „ заразяват съзнателно с ковид “ евреи и мюсюлмани, твърди организацията по контратероризъм на Англия, представена от Си Ен Ен.

От началото на пандемията английската Комисия за контратероризъм и екстремизъм е получила голям брой сигнали за извънредно десни, извънредно леви и ислямистки екстремисти, които се пробват да употребяват здравната рецесия.
Нападението с нож в Рединг беше оповестено за терористичен акт При офанзивата бяха убити трима души и трима бяха ранени
Представители на звеното разясняват, че има данни за дезинформация и рискова агитация, която се следи в целия идеологически набор.

При ислямистките групи се следи агитация, че „ коронавирусът е наказване за Запада “.

Британските извънредно десни деятели и неонацисти пък ускоряват риториката си против малцинствата в страната. Техни представители съветвали да се заразяват умишелно с ковид тези групи, измежду които и еврейската общественост.

Други тайни теории, които са необятно застъпени в неонацистката и извънредно дясна агитация са, че вирусът е част от „ еврейския проект “ и, че 5G мрежата е обвързвана с пандемията.

В същото време политици от извънредно десни партии употребяват пандемията с цел да прокарват своите хрумвания против имиграцията.
Обвиненият за тероризъм Мохамед Абдулкадер остава в ареста Според прокуратурата има доказателства, че младежът е взел участие в бойни дейности
Проучването на Комисията за контратероризъм открива също, че 90% от изявленията в обществените мрежи, които съдържат дезинформация, не се отстраняват. Те дават образец с пост за мюсюлмани нарушили карантинните ограничения, който е пресподелен повече от 2700 пъти онлайн.

Според експертите това може да докара до по-високи равнища на тероризъм, защото уязвимите групи няма да имат достъп до здравна, психическа или обществена помощ поради пандемията.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 6 672 330 262 3 229 Света 12 379 259 223 230 556 609 7 182 939 Заразени* Нови Починали България 6 672 330 262 Света 12 379 259 223 230 556 609
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР