Неонатологичното отделение на МБАЛ Проф. д-р Параскев Стоянов в Ловеч

...
Неонатологичното отделение на МБАЛ Проф. д-р Параскев Стоянов в Ловеч
Коментари Харесай

Неонатологичното отделение на ловешката болница получи като дарение нов кувьоз

Неонатологичното поделение на МБАЛ " Проф. доктор Параскев Стоянов " в Ловеч получи като подаяние нов натоварен кувьоз. Средствата за него са събрани на благотворителен бал, проведен от Ротари клуб - Ловеч, заяви началникът на отделението доктор Петя Станчева.

По думите й, новата инсталация е доста нужна и поради увеличение на недоносените бебета, като една от аргументите за това е пандемията от ковид и непосещаването от бременните на женски съвещания.

Д-р Станчева съобщи, че новият кувьоз обезпечава извънредно удобни условия за грижа и лекуване на недоносените бебета, прилича майчината вътрешност с температурата и влажността, които обезпечава. Изключително комфортен е и за личния състав, който с годините понижава.

Отделението към този момент разполага с цялата инсталация, нужна за грижата за недоносените . Седем са новите кувьози, само че при потребност се употребяват и по-старите, като отделението разполага общо с 12.

От началото на годината недоносените бебета са 10. През предходната година през Неонатологията са минали 204 деца, 40 от които недоносени. Тенденцията е към увеличение на недоносеността. " Напоследък майките идват без проучвания, непосещавали женска консултация, ненаблюдавани, необгрижвани. Има родени бебета в нестерилни условия, т. е. в колите за спешна помощ ", сподели още доктор Станчева.

По думите й,обаче посредством на модерната инсталация и опцията за непрестанно проучване на недоносените бебета няма случаи на увреждания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР