Неограничено ползване на климатици е препоръчително само вкъщи или в

...
Неограничено ползване на климатици е препоръчително само вкъщи или в
Коментари Харесай

Вентилаторите са по-опасни от климатиците, твърди вирусолог

Неограничено прилагане на климатици е целесъобразно единствено у дома или в офис, където работи един човек, безапелационен е съветски вирусолог. Според него, климатикът е за предпочитане, спрямо вентилатора. Ето за какво:
Климатиците и вентилаторите генерират спомагателни въздушни потоци, които могат да разнасят аерозолите на вируса на разстояние от няколко метра. Затова използването им в офиси би трябвало да е умерено, безапелационен е шефът на Института по здравна паразитология, тропически и заразни заболявания Александър Лукашов, заяви агенция „ Москва “, представена от ТАСС. Той предлага да се ограничи използването на климатици и вентилатори в офисите поради риска от разпространяване на COVID-19.
„ Единственият риск от климатика, е възникването на спомагателни въздушни потоци, които могат да разнасят аерозоли на вируса на по-голямо разстояние от всекидневно съблюдаемата обществена отдалеченост от метър и половина. Има научни данни, че при ориентираните въздушни потоци в пространствата, вирусът може да се популяризира и да заразява хора на разстояние от 3 – 4 метра. Но в това отношение климатиците по нищо не се разграничават от вентилаторите и дори от елементарното течение. Затова в офисите би трябвало по-внимателно да се подхожда към потреблението както на климатици, по този начин и на други източници на въздушни потоци “, декларира Лукашов.
Вирусологът акцентира, че от позиция на сигурността, климатикът е за предпочитане, спрямо вентилатора .
„ Работата не е в мощността на охлаждането, а в мощността на въздушния поток. Климатикът, евентуално ще бъде по-предпочитан, от вентилатора. Климатикът, с цел да реализира охлаждащ резултат, създава по-малко въздушни потоци, в сравнение с вентилатора “, разяснява Лукашов.
При това, по думите на учения, в домашни условия климатиците може да се употребяват безкрайно. „ Климатикът не е някаква особена заплаха. Вкъщи може да се употребява безкрайно. Или в офис, където работи един човек, да вземем за пример “, заключава Лукашов.
Всичко за ковид, четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР