Неофициално се говори за цена около 312 млн. евро Българската

...
Неофициално се говори за цена около 312 млн. евро Българската
Коментари Харесай

Българска фирма дава 312 млн евро за акциите на ЧЕЗ

Неофициално се приказва за цена към 312 млн. евро

Българската Future Energy е дала най-високата оферта за ЧЕЗ България, написа в. Сега. Чешката CEZ към този момент води финални договаряния с кандидат-купувача, а договорката е доста покрай привършване, като импровизирано се приказва за цена към 312 млн. евро, оповестява в Hospodarske noviny. Новината е много изненадваща, защото Future Energy е относително дребна, млада и съвсем незнайна компания. За по-сериозни кандидати бяха считани чешкият милиардер Яромир Тесарж, притежател на " Енерго Про " (другото ЕРП, което работи у нас), и българският енергиен необут Христо Ковачки.

За Future Energy се знае, че е търговец на ток и че работи в България, Сърбия, Албания и Македония, като има над 3500 клиенти в четирите страни. Собственост е на Валентин Христов, който преди този момент се е занимавал с хладилни съоръжения. Възможно е компанията да разчита на сътрудник в договорката за ЧЕЗ. Интересен подробност е, че от 2016 година електротърговецът е в партньорство с веригата " Лафка " на предприемача народен представител Делян Пеевски, където клиентите могат да сменят доставчика си на ток.

Компанията майка CEZ към този момент отхвърля да разяснява елементи, свързани с възможната договорка за акциите си в България. " Водим договаряния с повече претенденти ", е декларирала говорителката на Алис Хоракова.

Наскоро CEZ продаде различен собствен актив в България - Топлоелектрическа централа " Варна ", за към 50 млн. евро на компания, обвързвана с Данаил Папазов, някогашен министър на превоза в държавното управление на Пламен Орешарски. Според чешки медии скъпият актив е не неработещата топлоцентрала, а земята под нея, която ще бъде употребена за градеж на ново пристанище, написа Money.bg.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР