Неофициално правителство няма да имаТочно в 12 часа на обяд

...
Неофициално правителство няма да имаТочно в 12 часа на обяд
Коментари Харесай

Изтече крайният срок за преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ. Радев в готовност за решението

Неофициално държавно управление няма да има

Точно в 12 часа на обяд изтече крайният период, даден от ГЕРБ-СДС на ПП-ДБ за привършване на договарянията, които би трябвало да решат – ще има ли ротация или отиваме на предварителни избори. Срокът мина, а решение още няма. Няма и изказвания за медиите от постройката на Народно събрание, където са се събрали екипите. Според неофициална информация политиците са почнали диалозите към 11 часа. Не е ясно и дали не престават сега или са били прекратени. 

„ Надявам се да продължат разискванията “, сподели Христо Иванов от „ Демократична България “. „ Днес да сме реалисти “, добави той.

ГЕРБ и ПП-ДБ не са постигнали единодушие и мандатът ще бъде върнат несбъднат от Мария Габриел, написа „ 24 часа “. 

По тяхна информация, която към този момент е неофициална това ще стане в 15 часа, за когато е планувана среща при президента Румен Радев. Очакват се и публични изказвания от партийните централи.

От прессекретариата на президента Румен Радев обясниха пред БНР, че имат подготвеност да одобряват претендента за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно заседание, според нейната подготвеност да разгласи резултата от договарянията в границите на заложения в Конституцията период от 7 дни. „ Съгласно Конституцията, осъществяването на получения мандат за сформиране на държавно управление, е отговорност на претендента за министър председател “, прецизират от там. Прессекретариатът навреме ще осведоми за включването на това събитие в програмата на президентската институция, споделиха от „ Дондуков “ 2.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР