Неофициална информация за опит на прокуратурата да получи списък с

...
Неофициална информация за опит на прокуратурата да получи списък с
Коментари Харесай

Списък с посетителите на Министерски съвет сблъска Кирил Петков с прокуратурата

Неофициална информация за опит на прокуратурата да получи лист с всички гости в Министерски съвет от началото на 2022 година разпали нов скандал сред премиера Кирил Петков и обвиняването. 

Информацията се появи първо в " 24 часа ", които се позоваха на свои данни за изпратено искане от Спецпрокуратурата до НСО. Основанието в него било обвързвано със " почнало авансово произвеждане ", без да се конкретизира какъв е мотивът му и против кого се води то. В настояването се упорствало за лист с всички български и задгранични жители, получили достъп до Министерски съвет. 

" Дневник " оповестиха сходна информация, само че с промяна за проверявания период - от 23 февруари до 24 март. Те цитират свои източници от държавното управление, съгласно които чиновници на НСО към този момент са свалили записи от камери и са ги предали на прокурори в сряда следобяд. Искането е подписано от " прокурор, който е командирован в градска прокуратура ". 

До момента нито НСО, нито Специализираната прокуратура удостоверяват или отхвърлят изтеклото искане. 

Въпросът беше коментиран под изискване от премиера Кирил Петков. Самият той уточни, че не е осведомен за сходни дейности на държавното обвиняване, само че " в случай че е по този начин, това ще е цялостно безсрамие ". 

Петков незабавно направи връзка сред интереса на българската прокуратура към посетителите в постройката на Министерски съвет с това, че държавното управление е " контактна точка " за сигналите, подавани до Европейската прокуратура. 

" Ако се пробват да видят кой влиза и излиза, кои са хората, които подават сигнали, това ще е следващият бойкот ", сподели той пред публицисти. 

Малко по-рано Петков упрекна основния прокурор Иван Гешев, че е " безусловно злепоставен към този момент даже на равнище Европейски съюз " и че под негово управление прокуратурата в България не работи. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР