Неочакваното предложение на Еманюел Макрон Европа да не следва политиката

...
Неочакваното предложение на Еманюел Макрон Европа да не следва политиката
Коментари Харесай

Макрон обсипан с похвали в Китай след коментарите му за САЩ и Тайван

Неочакваното предложение на Еманюел Макрон Европа да не " следва " политиката на Съединени американски щати във връзка с Тайван беше приветствано като " брилянтно решение " тази седмица в Китай, където държавни новинарски издания и консуматори на обществени медии похвалиха неговата самостоятелност, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР.

Френският президент пося комплициране в интернационалната общественост и накара западните съдружници да настръхнат, като прикани за " стратегическа автономност " на Тайван след пътуването до Китай предходната седмица, в границите на което се срещна с президента Си Цзинпин.

Макрон получи банкет като на рокзвезда по време на тридневното му посещаване, в това число беше преследван от искащи селфита студенти в южния град Гуанчжоу. Местните медии отразиха необятно последвалите му мнения, фокусирайки се върху фразата " стратегическа автономност ", предава организацията.  Статия във в. " Глобал таймс " (Global Times), издание ръководено от Китайската комунистическа партия, споделя, че мненията са " явно резултат от дълготрайното наблюдаване и размисъл на Макрон " и съставляват път, който е " относително справедлив, разумен и в сходство със личните ползи на Европа ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР