Неочаквано премеждие разнообрази и направи още по-интересни първите скаутски игри

...
Неочаквано премеждие разнообрази и направи още по-интересни първите скаутски игри
Коментари Харесай

Читател отнесе таен знак на млади скаути

Неочаквано приключение разнообрази и направи още по-интересни първите скаутски игри в градска среда, проведени от Арменските скаути от Хоментмен - Пловдив. Забавното съревнование в Цар-Симеоновата градина мина извънредно оспорвано.

И трите образувани детски тима демонстрираха съществени умения в ориентирането, груповата игра и откриването на знаци. Състезателният детайл не попречи на децата да се забавляват и те сигурно ще запазят незабравими мемоари от претърпяното.

" Ядрото " на всеки тим бяха арменските скаути, като към тях се причислиха и други деца, в това число част от играещите малчугани в парка. Целта на конкуренцията бе да развият у децата качества като експедитивност, предвидливост, непримиримост.

В хода на играта уредниците оповестиха за " непредвидени условия " - едно от писмата, което трябваше да бъде намерено, било прикрито в къщичката със свободната библиотека в центъра на градината. Явно обаче пловдивчани обичат да четат и за неприятен шанс някой бе избрал тъкмо книгата със скритото в нея писмо.

На друго място пък деца бяха взели скритите детайли на една от игрите и се наложи смяна на разпоредбите. Всичко това не помрачи настроението. Напротив - признато бе с доста смях и схващане от участниците. В последна сметка всички победиха и получиха грамоти за сполучливо преминато скаутско предизвикателство. За 3 часа, които минаха незабелязано, беше разпален духът на скаутизма в огромна част от децата в парка.

Състезанието на Арменските пловдивски скаути беше част от Втория интернационален фестивал „ Здравей Армения ”, проведен от фондация Аракс и реализиран благодарение на община Пловдив и фондация Пловдив 2019 в поддръжка на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР