Неочаквано, парламентарната Комисия по младежта и спорта се превърна в

...
Неочаквано, парламентарната Комисия по младежта и спорта се превърна в
Коментари Харесай

Отново скандал в парламента: ПП хленчи, че им откраднали комисия, за да ги накажат - Топ новини

Неочаквано, парламентарната Комисия по младежта и спорта се трансформира в „ ябълка на раздора “ за разпределението на ръководители на парламентарни комисии. „ Продължаваме промяната “ оповестиха, че им е открадната комисията, отпред на която желали да сложат някогашния състезателен министър Радостин Василев, тъй като е „ герой против корупцията “, 

Според Политическа партия, това се случвало, тъй като през вчерашния ден са пуснали сигнал против служебния състезателен министър Весела Лечева.

Сигналът гласи буквално: „ Весела Лечева не е напуснала четири сдружения с нестопанска цел, където е представляващ или член на директорски орган. В качеството си на министър на младежта и спорта инициира прекачване на неподвижен парцел от Министерство на младежта и спорта към Национална спортна база, а точно Стрелбищен комплекс „ Гео Милев “.

Този комплекс се употребява от федерация „ Български стрелкови съюз “, чийто ръководител и представляващ е Весела Лечева. Освен това тя предлага на Министерски съвет да трансферира 3 милиона лв. на ММС от централен бюджет и след това от ММС към НСБ за ремонт на стрелковия комплекс, който се употребява от Български стрелкови съюз, представляван от Весела Лечева. Контролът по разходване на средствата е предоставен на Весела Лечева, т.е. тя ще управлява сама себе си “.

„ Някой или кой нощес е звъннал на ГЕРБ и Движение за права и свободи и са подправени протоколите какво се бяхме разбрали “, съобщи Кирил Петков. Асен Василев разгласи, че са желали и Комисията по финанси, а са я взели Движение за права и свободи. Мустафа Карадайъ пък изчете мейла от Никола Минчев, от който излиза наяве, че „ смяната “ са декларирали, че желаят напълно други комисии.

„ Да напомня, че в предходния парламент опозицията нямаше и една комисия. А в този момент три дни се тръшкаха, че желаят ръководител на Народно събрание. Сега към този момент 2 ни занимават коя комисия желаят и коя не “, съобщи от трибуната Делян Добрев от ГЕРБ.

Явор Божанков от Българска социалистическа партия одобри изказванието, че са взели спортната комисия от Политическа партия и разгласи, че няма да е сюрпризиран, в случай че в действителност е имало „ позвъняване “ от служебния кабинет на Радев.

„ Не може длъжностен кабинет да се намесва в разпределението на комисиите. Важно е, всички желаеме да разберем кой се е обадил “, сподели Божанков.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР