Неочаквано откритие на учени от университета Джонс Хопкинс в САЩ

...
Неочаквано откритие на учени от университета Джонс Хопкинс в САЩ
Коментари Харесай

US-учени алармират за нова опасност от месото

Неочаквано изобретение на учени от университета " Джонс Хопкинс " в Съединени американски щати показва нова заплаха, която има в месото. Специалистите са открили, че химични субстанции, употребявани при производството на месни артикули, усилват риска от заболяване.

Специалисти анализирали събрани сред 2007 година и 2017 година данни за здравословното положение и хранителния режим на 1101 души на възраст сред 18 и 65 години. Участниците били в положително здраве или страдали от психологични болести.

Оказало се, че засегнатите от маниакален синдром 3,5 пъти по-често консумирали месо спрямо хората, които не страдали от психологично заболяване.

При това не била открита връзка сред хранителния режим и други болести, като биполярно разстройство, шизоафективна неуравновесеност и меланхолия.

Експерименти с плъхове посочили, че прибавянето на нитрати, които се употребяват при консервиране на месни артикули, провокирало за две седмици присъща за маниакалния синдром хиперактивност у гризачите.

Маниакалният синдром се отличава с болестно приповдигнато въодушевление, нараснала двигателна интензивност и психологична възбуденост.

Пристъпи на болестта постоянно се следят дружно с тези на биполярното разстройство. Освен това маниакалният синдром може да бъде провокиран от банкет на медикаменти, опиати или да се развие след хирургична интервенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР