Неочаквано мнозинство подкрепи ГЕРБ в избора на досегашния председател на

...
Неочаквано мнозинство подкрепи ГЕРБ в избора на досегашния председател на
Коментари Харесай

Мистериозен глас за ГЕРБ създаде интрига в новия СОС, дали бе на Борис Бонев?

Неочаквано болшинство поддържа ГЕРБ в избора на досегашния ръководител на Столичния общински съвет Елен Герджиков за нов мандат. Вчера съветът се събра за пръв път в новия си състав. При тайното гласоподаване номинацията на ГЕРБ-СДС поддържаха 33 от 60 взели участие във вота съветници - с един повече от членовете на обединенията, за които се чака да гласоподават с ГЕРБ в този мандат. В гласуването участваха 27 съветници от ГЕРБ-СДС, 4-ма от Вътрешна македонска революционна организация и един от „ Атака “ (лидерът Волен Сидеров си потегли преди това) – общо 32 души. Издигнатите от Българска социалистическа партия и от „ Демократична България “ Милка Христова и Методи Лалов получиха надлежно 15 и 12 гласа, равняващи се на числеността на двете групи. Невалидни бюлетини нямаше, в резултат на което аритметиката сподели, че 33-ият глас за Герджиков евентуално е пристигнал от самостоятелния Борис Бонев, написа през днешния ден вестник Сега.
Той обаче отхвърли да разгласи каква бюлетина е пуснал, базирайки се на тайната на вота, а по-късно във Фейсбук прикани да не се измислят драми там, където ги няма. " Фокусирайте се върху значителните неща и се съгласете върху идващите ни дейности ", написа самостоятелният консултант, който преди втория тур отхвърли да взе участие в пазарлъци за постове против поддръжка.
Заместници на Елен Герджиков в СОС ще бъдат проф. доктор Иво Петров от групата на ГЕРБ, Милка Христова от Българска социалистическа партия и Борислав Игнатов от „ Демократична България “.
Преди гласуването кметът и ръководителите на групи повториха част от предизборните си задължения и дадоха обещание да ги съблюдават. До месец Фандъкова ще предложи структурни промени в работата на общината за " по-голяма експедитивност, повече надзор и повече гласност ". Тя сподели още, че заместниците ѝ ще имат нови ресори, като изброи „ строителство, цифровизация и вложения, превоз “.
„ Поуките от акцията за нас са ясни - хората на София са прагматични и интелигентни. Те се интересуват от надграждане и нови благоприятни условия и нямат време за губене с неразбираеми опити. В този съвет опозицията усилва наличието си и ние чакаме вашето интензивно присъединяване “, разяснява шефът на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Малина Едрева. „ През цялата акция Вие, г-жо кмет, говорихте за смяна, работа и нов екип. Сега е времето да докажете, че това е по този начин. В този общински съвет групата на Българска социалистическа партия ще ви бъде единствената съпротива ", съобщи Калоян Паргов от Българска социалистическа партия. „ Онова, за което демократичната общественост ни изпраща тук, е да не допуснем още от същото. Ролята ни ще е на съпротива.
Ще работим за транспарантен общински съвет, ефикасна и комфортна администрация, действителна финансова децентрализация, действителна административна децентрализация, връщане на Витоша на жителите, дейно гражданско включване, завършек на презастрояването, запазване на зелените площи и други “, сподели водачът на групата на „ Демократична България “ Методи Лалов. Пет съществени казуса изброи самостоятелният Борис Бонев - презастрояването, потребността от мъдро ръководство на градския превоз, замърсяването на въздуха, паркингите, градската среда.
„ Като претендент за кмет имах няколко послания към софиянци, които ще ги подкрепям тук като общински консултант. Виждам вяра за този съвет, тъй като съставът му е друг от предходния. Нямаме доминация на ръководещата партия. Това е добре, тъй като ще има баланс. Надявам се концепциите да стигат до отворената врата на госпожа Фандъкова, както тя даде обещание “, съобщи Волен Сидеров. 
Пълната картина на изявленията си припомнете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР