Неочаквано или не, но съдия Миглена Николова от Второ отделение,

...
Неочаквано или не, но съдия Миглена Николова от Второ отделение,
Коментари Харесай

Съдията по знаково дело за заменка, подписана от Бойко Борисов, си направи отвод

Неочаквано или не, само че арбитър Миглена Николова от Второ поделение, 39 състав на Административен съд София-град (АССГ) си направи отказ по делото за заменката, с която строителната компания НИКМИ придобива парцел на ъгъла на булевардите " България " и " Петко Тодоров ", където желае да строи 44-етажна постройка. Искането за отвода е на Столичния общински съвет (СОС).
Николова трябваше да гледа делото, само че СОС се усъмни в безпристрасността ѝ. Припомняме, че тя беше съдията, която в началото изобщо отхвърли да допусне случая пред съда, което даже юристите на СОС не желаеха – в тяхното мнение по отношение на заменката категорично се споделяше, че е възможно да има дело.
Предистория
Става въпрос за опита на строителната компания НИКМИ, в която съдружници са Милчо Благоев и Николай Козанов, да постоят 43-44-етажна постройка навръх ъгъла на кръсовището на бул. " България " и " Петко Тодоров " в София. Това капиталово желание провокира няколко бурни митинга на жителите на квартал " Стрелбище ", а НИКМИ отговори, като загради парцела, където желае да строи и унищожи минаваща през него улица-изход от квартала, потвърждавайки, че тя е противозаконна, тъй като липсва в кадастъра.
Софийска градска прокуратура обаче смята, че има нарушавания на закона във връзка с заменката, с която НИКМИ придобива парцела - не са спазени условията за ръководство и предписание с общинско имущество; не са спазени нормативните условия по преустановяване на съсобствеността върху имот; не е извършен търг за него; подценено е съществуването на спор за материалното право на благосъстоятелност върху имота, което е било спънка за осъществяване на замяната. Решение за заменката взема Столичния общински съвет (СОС) още през 2006 година, като това става от повторно, а заповедта за заменката е подписана от тогавашния кмет на София Бойко Борисов. Решението на СОС става факт след импортиран отчет от Радослав Тошев , консултант на " Гергьовден ", който година по-късно става част от групата на ГЕРБ и два мандата подред е общински консултант, Петър Атанасов и Атанас Медникаров от партията на Стефан Софиянски ССД, както и Кирил Арсов от Национална движение „Симеон Втори". Решението в началото е спряно като незаконосъобразно от регионалния шеф на София, само че това е преодоляно в съда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР