Неочаквано голяма част от информацията за случващото се в България

...
Неочаквано голяма част от информацията за случващото се в България
Коментари Харесай

Радан Кънев: Изход от кризата има и той минава през оставка на правителството

Неочаквано огромна част от информацията за протичащото се в България стига до Брюксел. Това съобщи в „ Тази заран “ евродепутатът от ЕНП Радан Кънев. По думите му това се е случило с помощта на митингите у нас, които не престават близо 80 дни.

Той изясни, че всички евродепутати са наясно, че в страната ни има проблем, както и че позицията им за върховенството на закона в България се е трансформирала през последните месеци. „ Има голям интерес от основни и авторитетни непознати медии към проблемите в България. Благодарение на напъните, които положихме в Народното събрание е плануван спор, който е фокусиран върху проблемите на българските жители и техните свободи “, сподели Кънев.

Според него мненията, че западноевропейски медии разгласяват сериозни материали за държавното управление у нас против финансиране – са обидни за българската политика.

„ Това, че може да възлагаш репортажи на някакви жълти медии в България, не значи, че медийният пазар в Европа е подобен “, добави евродепутатът.

Кънев разяснява и неналичието на разговор сред президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. „ Ние би трябвало да излезем от една доста тежка институционална и политическа рецесия, с цел да стартираме да решаваме проблемите, свързани с правораздаването, стопанската система или опазването на здравето. (…) Говоренето няма да смъкна публичното напрежение – излаз от рецесията има и той минава през оставка на държавното управление “, съобщи още политикът.

Евродепутатът позволи, че поради проблеми с върховенството на закона у нас е допустимо страната ни да загуби евросредства. „ На 5 октомври в европарламента ще се състоят по едно и също време три основни дебата – за рецесията в България, за новия общоевропейски механизъм за господство на закона и за връзката сред европейските фондове и корупцията. Тези три дебата от българска позиция са свързани и дават отговор на въпроса: „ Как европейските институции извършват задължението си да защитят всеки обособен европейски жител? “, разяснява Кънев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР