Неочаквана помощ в борбата с болестта на Паркинсон получават учените

...
Неочаквана помощ в борбата с болестта на Паркинсон получават учените
Коментари Харесай

Болестта на Паркинсон може да се надушва


Неочаквана помощ в битката с заболяването на Паркинсон получават учените от неповторимия случай на жена, която може да надушва заболяването.

Очаква се този феномен да разреши създаване на първи по рода си диагностичен тест за ранно разкриване на подлото заболяване.

Болестта на Паркинсон е дегенеративно неврологично заболяване , за което към момента няма медицински лек. За момента основно значение има навременното диагностициране на болестта и полагането на грижи за закъснение на прогресията му.

Грижите в този аспект скоро може да се окажaт доста по-ефективни, защото учените съзират опция за създаването на новаторски способ за оптимално ранно диагностициране на заболяването на Паркинсон.

За тази цел теоретичен екип от Англия употребява информацията за заболяването на Паркинсон, която им дава жена с рядко срещана заложба да надушва болестта. Жената е изгубила брачна половинка си преди 2 години точно заради заболяването на Паркинсон. Няколко години преди той публично да бъде диагностициран с подлото заболяване дамата усетила осезаема смяна в естествения аромат на тялото му. Особена за случая била появяването на присъща мускусна миризма, която се засилвала с придвижване на болестта.

Посещавайки дружно с мъжа си групови сеанси на пациенти с Паркинсон, дамата усетила сходен присъщ мирис и към част от тях.

Свързани публикации.. Паркинсонова болест или паркинсонизъм 0 15 признака, насочващи към заболяването на Паркинсон 0 Над 1 200 българи са в тежък етап на паркинсон 0

В следствие е открито, че дамата има мощно изострено подушване, особено за доста малко хора. Заемането на английския теоретичен екип с следене на случая открива и още нещо – заболяването на Паркинсон в действителност има собствен изразителен мирис . Предстоят по-задълбочени изследвания за цялостното му охарактеризиране, като се чака те да оказват помощ за прогрес в битката с заболяването, какъвто от дълго време не е регистриран.

Болестта е позната от дълго време, само че към момента няма създадено средство за лекуване или сполучливо прекратяване на прогресията й. Ако изследването на английските учени потвърди от кое място идва смяната в телесния мирис на болните от Паркинсон, може да се открият и механизми, по които развиването на заболяването да бъде сполучливо следено .

Болестта на Паркинсон не е единствената, която се демонстрира с малко предстоящ и толкоз характерен признак като смяна в телесната миризма. Такава се записва и при болести като метаболитен синдром , чернодробни или бъбречни дисфункции, диабет, проблеми с щитовидната жлеза и др.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР