Необяснимо и срамно е, че правителството на Обединеното кралство все

...
Необяснимо и срамно е, че правителството на Обединеното кралство все
Коментари Харесай

Хилари Клинтън: Срамота! Британското правителство още не е публикувало доклада за руската намеса

”Необяснимо и срамно ” е, че държавното управление на Обединеното кралство към момента не е разгласило отчета за хипотетична съветска интервенция в английската политика, съобщи Хилари Клинтън пред Би Би Си.
Докладът има публично позволение за разсекретяване, само че ще бъде оповестен едвам след изборите на 12 декември.

„ Всеки гласоподавател заслужава да види този отчет преди изборите”, счита някогашният претендент за президент на Съединени американски щати.

Докладът на Комитета за разузнаване и сигурност на Народното събрание преглежда съветската активност по отношение на демокрацията на Обединеното кралство, която включва шпионаж, подривна активност и интервенция в изборите.

Документът съдържа доказателства от английските служби като GCHQ, MI5 и MI6 по отношение на скритите съветски опити да повлияят на върху резултата от референдума за Европейски Съюз през 2016 година и общите избори през 2017 година

Докладът е бил подготвен още през март и е изпратен на „ Даунинг стрийт” № 10 на 17 октомври. Все още не е обещано утвърждение за публикуването му и се чака това да стане едвам след парламентарните избори на 12 декември.

Според Хилъри Клинтън, Русия прави непрекъснато опити да въздейства върху политиката на западните демокрации, по тази причина намира за „ необяснимо” решението на английското държавно управление да не разгласява до момента този отчет.

Съединени американски щати са се сблъскали с сходен проблем по време на изборите през 2016 година, когато тя бе победена като претендент на демократите за президент от републиканеца Доналд Тръмп. Тогава, счита Клинтън, руснаците са повлияли директно върху изборите и не престават да „ вършат пропаганда”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР