Необяснимо е това инатене да не се въвеждат т.нар. бързи

...
Необяснимо е това инатене да не се въвеждат т.нар. бързи
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Необяснимо е инатенето за въвеждане на бързи тестове

Необяснимо е това инатене да не се вкарват така наречен бързи проби, тъй като ние нямаме визия какво се случва в страната. Това сподели доцент Атанас Мангъров, член на Медицинския съвет към държавното управление пред Българска национална телевизия.

Задачата на Медицинския съвет е да дава препоръки и да натъртва на нещата, които смята, че не се вършат както би трябвало, сподели доцент Мангъров.

Ограничителните ограничения са даже над нужните, акцентира той.

"Това, което не се прави, е че епидемиологичният контрол, което е доста значимо средство в битката с всяка зараза, не се прави както би трябвало.
Работи се към този момент, само че в случай че това беше направено отрано, ние щяхме да хванем забележителна част от предходните случаи, до момента в който в този момент виждате, че се хващат вторични и третични случаи, т.е. на хора, които са инфектирани от други хора ", уточни специалистът.

Тези проби са с сензитивност към 90%, само че когато не се вършат, пропускането е 100%, разясни доцент Мангъров.

Два нови случая на COVID-19 бяха регистрирани у нас. Така общият брой на доказаните случаи на новия ковид в България към тази заран доближи 220.

Новите позитивни проби са открити при пациенти в Пловдив. Едната е записана при мъж от Пловдив на 35 година, а другата - при жена на 60 година Пациентите са приети в болница в инфекциозна клиника.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР