Необясними случаи на хепатит при деца са засечени в Европа

...
Необясними случаи на хепатит при деца са засечени в Европа
Коментари Харесай

Необясними случаи на хепатит при деца са засечени в Европа и Щатите


Необясними случаи на хепатит при деца са засечени в Европа и Америка, написа Би Би Си. Случаи са докладвани в Дания, Ирландия, Холандия, Испания и Съединените Щати.

През миналата седмица здравните власт на Острова също записаха покачване на случаите на хепатит при дребни деца. Причинителят на инфекцията към момента не е обяснен.

Европейският център по надзор на болесттите не дава точна численост за случаите в Европа. Според данни на Световната здравна организация в Ирландия те са минимум пет, а в Испания – минимум три.

В Съединените щати единствено в Алабама са регистрирани девет случая на хепатит при деца на възраст от 1 до 6 години, като две от тях се нуждаят от чернодробна трансплантация.

До момента най-голям е броят във Англия – 74 деца са с хепатит. Според данните досега нито един от нормалните вируси, които предизвикват хепатит от А до Е не са засечени при заболелите деца. Според здравните специалисти е допустимо причинителят на инфекциите да е елементарният аденовирус, който в множеството случаи е със признаци на простуда.

Другият вероятен извършител е COVID-19 и хепатитът се преглежда като вероятно затруднение на положението.

Хепатитът е най-просто казано инфектиране на черния дроб. Обикновено се получава при вирусна зараза, само че от време на време може да се случи и след приложимост на опиати, излагане на рискови химикали, както и генетична предразположеност.

Има пет съществени типа хепатит – А, В, С, D и E, които се предизвикват от пет съответни вируса.

Някои типове хепатит протичат без никакви признаци, до момента в който други могат да причинят съществени увреждания.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР