Необясним е натискът за ваксинация, посочи инфекционистътЦялото това управление на

...
Необясним е натискът за ваксинация, посочи инфекционистътЦялото това управление на
Коментари Харесай

Доц. Атанас Мангъров: Оказа  се, че ваксинираните могат да се заразяват и разболяват

Необясним е натискът за имунизация, уточни инфекционистът

Цялото това ръководство на тази пандемия е несъответстващо от здравна позиция. Това сподели инфекционистът доцент Атанас Мангъров по времена конференция на АБВ.

„ В началото на предходната година в света се появи нов вирус, за който се сподели, че е вирус с нечувана мощност, който ще докара до огромни вреди измежду популацията, че методите да се борим с него е посредством така наречен ограничения, маски, отдалеченост, затваряне на страни и всичко, което мърда, и посредством ваксини. Доколко са ефикасни тези ограничения, които бяха наложени в нашата страна при започване на тази пандемия през март предходната година – затваряне на градове, паркове, спортни зали, заведения, учебни заведения - вижда се, че в тези страни, в които ограниченията бяха налагани и не престават да се постановат доста прецизно случаите на инфектираните с Коронавирус не престават да порастват нагоре. В страни, които са мощно имунизирани, не престават да се разискват въвеждането на нови и нови ограничения, за които всеки човек, който е рационален, би видял, че нямат никакъв резултат. Второто, за което се сподели, че ще ликвидира вируса, са имунизациите. Още през цялото време стартира доста дейна развойна активност, вследствие на което за няколко месеца имунизациите бяха основани и получиха позволение за приложимост, само че под условия поради екстремалната конюнктура. Клиничните изследвания, върху които беше обещано това позволение за приложимост, включваха по 40-60 00 души. В тези групи нямаше нито деца, нито бременни дами, нито хора по-сериозно съпътстващи болести. В резултат на това в досието на тези ваксини, с които бяха утвърдени, нямаше данни за продължителността на тяхното деяние, за това дали имунизираните хора могат да се заразяват, дали могат да се разболяват, дали могат да заразяват други хора. Липсваха данни за успеваемостта на тези ваксини в действителни условия. Едно е да се допусне, че нещо работи, друго е да се види както ва се случва в естествена конюнктура. Оказа се, че имунизираните могат да се заразяват и разболяват “, сподели още той.



Според доцент Мангъров е непонятен натискът да се имунизират деца.

„ Оказва се непонятен натискът да бъдат имунизирани деца. Основната концепция е, че те са били главен контейнер на инфекцията и когато те се имунизират, тя няма да се популяризира. Всички данни досега демонстрират, че имунизирането могат да се разболяват, да се заразяват и да заразяват. Същото се отнася и до натиска да се имунизират лекари и учители. Там концепцията е не толкоз тяхното здраве. Там главният мотив са грижите за това тези професионални категории да не популяризират инфекцията измежду хората, с които си поддържат връзка – пациентите и децата. Тези причини са несъстоятелни. Тези, които са имунизирани, не са защитени от това да се заразят, от това да се разболеят, те могат да заразяват други хора “, уточни той.

„ Интересен феномен е, че всички тези клинични изпитвания при деца и бременни дами бяха направени едвам когато компаниите производители получиха позволение за приложимост и бяха освободени от отговорност за всички възможни странични реакции на имунизациите. Това даде един картбланш за един голям опит с хора, които бяха уверени или прилъгани да се имунизират. Това е правено преди 70 години, само че под друга форма, при която не се е желало осведомено единодушие. Това е нещо, което е извънредно грозно и рисково. Това е изцяло безконтролно “, добави той.

Доц. Мангъров уточни, че няма връзка сред равнището на новозаразени с ковид в другите страни по света и % имунизирано население.

„ Тези страни, които са най-силно имунизирани, в някои случаи имат повече новозаразени от тези, които не са толкоз имунизирани. Няма връзка сред % имунизирано население и % новооткрити случаи. Това се отнася както за страни в Европейския съюз, по този начин и за страни в Азия и Африка “, изясни той.

От тази позиция е безусловно непонятен натиска хората да се имунизират наложително под опасност да изгубят работата си. С имунизациите се следи същото, което много по-рано се откри и при всички тези ограничения – затваряния и локдауни. Там, където тези ограничения бяха налагани най-стриктно, имаше най-вече случаи на Коронавирус. Цялото това ръководство на тази пандемия е несъответстващо от здравна гледна точка”, уточни той.

По думите му няма резултат от затварянията, отварянията и самото имунизиране.

„ Всички затваряния на учебни заведения, университети и детски градини беше изпълни безсмислено “, уточни той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР