Необозримото творчество на Кольо Карамфилов в галерия на НДК. Изложбата

...
Необозримото творчество на Кольо Карамфилов в галерия на НДК. Изложбата
Коментари Харесай

Изложба на Кольо Карамфилов в НДК

" Необозримото " творчество на Кольо Карамфилов в изложба на НДК. Изложбата показва творби от частни сбирки, както и произведения, които не са показвани до момента. Официалното разкриване е довечера, а на следващия ден може да бъде забелязана и от посетителите. Входът е свободен.

" Необозримото " странствуване е низ от въпроси. Образите ги предизвикат. Крилете, дланта, сълзата и сърцето пазят нежния вътрешен свят и мощната гражданска позиция на създателя.
Росен Карамфилов, наследник на Кольо Карамфилов: Всеки един досег с тези картини е гърмеж. Това е мощното изложение на татко ми и неговите знаци, неговото обръщение, неговата компактност.
С романтизъм, потиснатост, а от време на време и с подигравка Кольо Карамфилов ни пита " кой заплаща сметката за светлината " или ни сблъсква " с неразбираемия размер на лъжата ".
Росен Карамфилов, наследник на Кольо Карамфилов: А в действителност тук метафората е, че във всеки един от нас дреме по един Пинокио, чиито нос става все по-голям, тъй като размерът на лъжата в днешното ново време е доста неразбираем.
Според сина на художника пътешествието наподобява обединение на небето и земята. И някъде там е останал отпечатъкът от гения на актьора - съвременен бродяга.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР