Необичайно топлата зима е предизвикала лека грипна епидемия в северните

...
Необичайно топлата зима е предизвикала лека грипна епидемия в северните
Коментари Харесай

Защо има толкова жертви в Италия? Нова хипотеза

Необичайно топлата зима е провокирала лека грипна зараза в северните региони на Италия и не е засегнала по този начин мощно по-възрастните италианци, само че по-късно те са се сблъскали с разпространяващия се ковид.

Това се оповестява в отчета на италианското Министерство на здравеопазването, който бе оповестен в списанието на Италианската асоциация на епидемиолозите.

Експертите на асоциацията заключават, че слабата грипна зараза в интервала ноември-януари е предпазила по-възрастните италианци от затруднения, само че провокира в този момент висока смъртност от ковид.

Според статистиката към осем хиляди души умират от грип в Италия всяка година, само че тази година тази цифра е била по-ниска.

Отбелязва се, че в северните региони на страната смъртността е била с шест % по-ниска от междинната, а в центъра и на юг - с три %.

В резултат на това възрастните хора в риск, по време на грипната зараза, демонстрират по-висока смъртност по време на пандемията от ковид.

Пандемията от COVID-19, първите случаи от които бяха открити в китайския град Ухан, в края на предходната година, е обхванала съвсем 180 страни. Според последните данни на СЗО в света са регистрирани над 823 хиляди случая на зараза, умряли са над 40 хиляди души. /dnews.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР