Необичайно тежките наводнения във Венеция, пожарите в Австралия и дори

...
Необичайно тежките наводнения във Венеция, пожарите в Австралия и дори
Коментари Харесай

Наводнения, пожари, чума: обвиняват климатичните промени за бедствията

Необичайно тежките наводнения във Венеция, пожарите в Австралия и даже появяването на чума в Китай тази седмица бяха обяснени с климатичните промени, а учени предизвестиха, че световното стопляне може да обремени бъдещите генерации с заболявания за цялостен живот.

Венеция разгласи изключително състояние в сряда след " апокалиптични " наводнения, залели разположения в лагуна град. Под вода се оказаха нейната историческа базилика, площади и многовековни здания.

" Това е резултат от климатичните промени ", писа в Туитър кметът на града Луиджи Бруняро. Градски артерии се трансфораха в бурни потоци, каменни балюстради бяха изпочупени, лодки бяха изхвърлени на брега, а вързаните гондоли - потрошени, откакто приливът в лагуната доближи отметката от 187 см - най-високото ниво след върха от 194 см през 1966 година Повишаващото се равнище на водата се трансформира в непрекъсната опасност за туристическата перла.

" Венеция е на колене, - сподели Бруняро. - Щетите ще надвишават стотици милиони евро. "

На другия завършек на света елементи от Австралия тази седмица бяха опустошени от горски пожари. Четири души починаха, а жителите на цели селища бяха принудени да се избавят с бягство от пламъците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР