Необичайно тежки наводнения заляха североизточната част на Австралия, където мусонните

...
Необичайно тежки наводнения заляха североизточната част на Австралия, където мусонните
Коментари Харесай

Крокодили и змии пълзят по улици в Австралия след наводненията

Необичайно тежки наводнения заляха североизточната част на Австралия, където мусонните дъждове се оказаха доста по-обилни от нормално, съобщи Франс прес.

Придошлите води основават и още една сериозна заплаха – по улиците на обитаемоте места започнаха да се появяват крокодили и змии.

Пороите обаче са облекчение за някои земеделци в щата Куинсланд, които страдаха от тежка суша, както и тези от част на източния щат Нов Южен Уелс или южния щат Виктория. Метеоролозите предизвестиха за нови дъждове и заплаха от торнада в околните дни.

Хиляди поданици на Таунсвил са лишени от електричество и изолирани от останалия свят поради наводнени пътища. Войници са изпратени да доставят на локалните поданици десетки хиляди чували с пясък, а районната премиерка на Куинсланд Анастасия Палашчук предложи на хората да са внимателни.

Метеоролози обясниха, че някои региони на този щат ще поемат еквивалента на над една година дъждове преди ситуацията да се усъвършенства. Годишните превалявания в региона са приблизително по 2000 мм, само че в някои градове това ниво може да бъде достигнато единствено за няколко дни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР