Необичайно студено и с обилни снеговалежи е и днес в

...
Необичайно студено и с обилни снеговалежи е и днес в
Коментари Харесай

Необичайно студено и с обилни снеговалежи е и днес в Турция и Гърция

Необичайно студено и с значителни снеговалежи е и през днешния ден в Турция и Гърция. Снежната стихия в Гърция и Турция блокира хиляди.

През нощта на летище Истанбул напрежението се повиши, откакто група пасажери стартира спонтанен митинг.

Причината - самолетът им в началото изхвърчал, след което поради извила се снежна стихия е партерен, а пасажерите са оставени на борда му в продължение на 10 часа.

В Гърция уголемяват броя на областите, в които е в действие насилствена почивка. Най-тежко наранени са регионите Атика, Виотия, остров Евия и островните групи Циклади и Споради.

Десетки покрайнини на Атина са без ток.

Затворени са учебните заведения и детските градини, както и част от магазините и службите на обществената администрация. Летището в Атина възобнови полетите.

Почистените пътища са заледени, цели квартали са без ток повече от 36 часа при минусови температури. Министърът на енергетиката даде обещание до края на деня да бъде възобновено снабдяването с ток в цялата област Атика.

Синоптиците предизвестяват, че в идващите два дни температурите ще се намалят сензитивно.

Днес министър председателят привиква изключително съвещание на министерския съвет под напън от опозицията, която упорства за оставка на министри и регионални шефове.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР