Необичайни начални часове, телевизионно отсъствие и недоволство сред част от

...
Необичайни начални часове, телевизионно отсъствие и недоволство сред част от
Коментари Харесай

Денят, в който Висшата лига изчезна от телевизията и премина онлайн

Необичайни начални часове, телевизионно неявяване и неодобрение измежду част от феновете на футбола. Това е резултатът след дебюта на " Амазон " в излъчването на мачове от Висшата лига във Англия.

Сделката влезе в действие и за пръв път нито един мач от кръга в елита на британския футбол няма да бъде излъчен по малкия екран във Англия. Дебютът беше във вторник вечерта с дуела сред " Кристъл палас " и " Борнемут ", а малко по-късно пристигна ред на гостуването на първенеца " Манчестър сити " против " Бърнли ".

Серията мачове, предавани от " Амазон прайм ", продължава довечера. Бившият национал Димитър Бербатов влиза в екипа, като ще е анализатор в студиото за мача сред някогашните му тимове " Манчестър юнайтед " и " Тотнъм ".

Новият бизнес

" Амазон прайм " стана първата онлайн платформа, която си обезпечи правата за лъчение на мачове от Висшата лига. Компанията заплати 90 млн. паунда, против които във всеки от идващите три сезона ще излъчва по 20 мача.

Тази година те са разпределени в два цели кръга, вторият от които е на " Боксинг дей " (25 и 26 декември). В тях никой от мачовете няма да бъде излъчен по малкия екран.

 Привърженици показаха неодобрение по време на първия мач, излъчен от
© Reuters

Привърженици показаха неодобрение по време на първия мач, излъчен от " Амазон " - сред " Кристъл палас " и " Борнемут "

Услугата е платена и коства 7.99 паунда на месец, като се предлага и 30-дневен безвъзмезден експериментален интервал. Хората, които се записват, могат да гледат мачовете на компютри, таблети, телефони или на някои смарт тв приемници.

По-рано тази година имаше информации, че 15 милиона души са се записали във Англия, написа Би Би Си.

Недоволството

Интересът на " Амазон " в излъчването на спорт се развива. Компанията предава в платформата си общо 41 шампионата по тенис от АТП, в това число US Open и финалите на АТП.

More #PLonPrime? Oh go on then!

Watch Burnley v Man City LIVE on #PrimeVideo in the UK: https://t.co/BSPd2aSoTVpic.twitter.com/TQZWN50KA4
— Amazon Prime Video Sport (@primevideosport) December 3, 2019
Първото значимо събитие беше US Open 2018. Тогава 71% от потребителите оценили услугата с една звезда от пет вероятни, написа Би Би Си. В основата на недоволството им било качеството на картината, закъснение на картината, неналичието на синхрон в звука и неспособност за спомагателни дейности като връщане или прекъсване. Впоследствие качеството е усъвършенствано, само че съгласно " Таймс " " Амазон " беседва с интернет снабдители, тъй като има терзания към излъчването на Висшата лига.

Първите сигнали на неодобрение пристигнаха във вторник. Тогава консуматори писаха, че е имало спирания на картината. Други се оплакаха, че от обществените мрежи са разбрали за вкарани голове, преди да съумеят да ги видят на устройството си.

Специализираната в този бранш компания " Финикс " разгласи, че при излъчването на US Open забавянето в картината на " Амазон прайм " е с до 45 секунди по отношение на телевизионното лъчение.

Technology these days in amazing. The Jesus goal arrived "live " on my computer just minutes after I saw people at the match tweeting it had been scored.
— Nick Harris (@sportingintel) December 3, 2019

Oh dear Amazon. Just switched over from watching Bournemouth to the City game and keep getting this error. Guess Amazon isn’t the future of the Premier League after all. Very Disappointed pic.twitter.com/x4D1VDQHtu
— The Life Guru
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР