Необичайната програма съдържа повече от 20 звука за носталгицитеНюйоркчани се

...
Необичайната програма съдържа повече от 20 звука за носталгицитеНюйоркчани се
Коментари Харесай

Приложение имитира звуци от метрото за нюйоркчани

Необичайната стратегия съдържа повече от 20 звука за носталгиците

Нюйоркчани се снабдиха с мобилно приложение, което им връща чувството за метро
(снимка: CC0 Public Domain)

С тотици милиони хора изгубиха огромна част от това, с което са привикнали, вследствие на карантината, наложена поради ковид . За някои това е разходката в парка, за други фитнесът. О сподели се обаче , че има хора, на които им липсва метрото – и не поради нуждата да стигнат някъде, а заради… звуците.

Месец след въвеждане на карантината в Ню Йорк, разработчикът Евън Люис открива, че в действителност му липсват звуците на метрото. Ситуацията е още по-странна, като се има поради, че Люис нормално слушаше музика в метрото, споделя The Verge.
още по тематиката
„ Беше необичайно, тъй като преди карантината постоянно слушах музика в метрото, с цел да заглуша звуците му, само че когато стопирах да употребявам метрото, разбрах, че някак ми липсват тези звуци ”, споделя Люис.

Той допуска, че не е самичък в това страдалчество и по тази причина основава приложението NYC Subway Sounds. Както подсказва името му, приложението съдържа звуците на нюйоркското метро. Програмата включва повече от две дузини звуци – от известия до затварящи се порти.

Интересът към приложението стартира да пораства, доста нюйоркчани към този момент са го изтеглили от App Store, има положителни мнения, а рейтингът на NYC Subway Sounds е доста висок – 4,9 точки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР