Необичайна технологична новина циркулира из социалните мрежи. Дъ върдж са

...
Необичайна технологична новина циркулира из социалните мрежи. Дъ върдж са
Коментари Харесай

Apple се изгаври с България! Националният ни химн бил Деспасито…

Необичайна софтуерна вест циркулира из обществените мрежи. „ Дъ върдж ” са разгласили материал, съгласно който изкуственият разсъдък на „ Епъл ” – Сири мислел, че песента „ Деспасито ” е химнът на България, съобщи БТВ.


Към материала е прибавен и видеоклип, на който се вижда този резултат, когато редакторът на изданието Ник Слат попита своят мобилен телефон за химна на страната ни. Към момента не е ясно за какво този резултат се появява на някои устройства.

Според експерти това се дължи на неверни данни на търсачката „ Бинг ”, която беше наложителна за потребление на телефоните на „ Епъл ” до скоро. При възобновяване на операционната система на устройствата, желаната търсачка към този момент е „ Google ”.
В материала си редакторите от „ Върдж ” настояват, че при всяко едно устройство на „ Епъл ” резултатите ще бъдат едни и същи – Сири ще твърди, че „ Деспасито ” е националният ни химн.

hey siri what is the national anthem of bulgaria? pic.twitter.com/AL3LzTdTWH

Малко по-късно повторна инспекция демонстрира, че резултатът е поправен и при питане Siri демонстрира същинският ни народен химн.

they fixed it pic.twitter.com/OWEMbAjAqk
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР