Необичайна придобивка беше продадена на търг в международната аукционна къща

...
Необичайна придобивка беше продадена на търг в международната аукционна къща
Коментари Харесай

Продадоха „златната глава” на Кейт Мос за над 400 хиляди долара

Необичайна облага беше продадена на търг в интернационалната аукционна къща „ Сотбис” – това е изваяната от 18-каратово злато глава на именития модел от 90-те Кейт Мос.

Творбата, озаглавена „ Докосването на Мидас”, откри своя притежател против сумата от 486 хиляди $, оповестява ТАСС.
Кейт Мос влезе в клиника за лекуване на взаимозависимост от алкохола Манекенката, която е на 43 години, има млад ухажор – граф Николай декор Бисмарк и се надява да му роди дете
Новината беше публикувана след края на първия в историята търг с творби на изкуството, направени напълно от благородни метали.

Първоначалната прогноза беше, че скулптурата ще бъде продадена за над 515 хиляди $. Най-скъпа обаче се оказа работата на френския художник-новатор Ив Клайн „ Злато без название”, продадена за 1,3 милиона $. Творбата съставлява златна пластина, сложена върху дървен панел.
Картина на Банкси се самоунищожи по време на търг (ВИДЕО) След като сумата от 1,1 млн. $ беше оповестена по време на наддаването, в залата се чула мощна тревога, идваща от рамката на картината
Аукционната къща „ Сотбис” влезе в интернационалните вести на 5 октомври, когато творбата на художника Бански – „ Момиче с балон”, се „ самоунищожи” секунди, откакто беше продадена за 1,4 млн. $.

Впоследствие се оказа, че ексцентричният художник самичък е унищожил картината, като е задействал устройство, което да я нареже. След къс размисъл покупателят на картината въпреки всичко реши да завърши договорката и купи творбата за същата цена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР