Необичайна мярка за борба с корупцията приложил начаникът на ДАИ

...
Необичайна мярка за борба с корупцията приложил начаникът на ДАИ
Коментари Харесай

Скандал в ДАИ! Началник заведе екипа си в... затвора с възпитателна цел

Необичайна мярка за битка с корупцията приложил начаникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев – вкарал инспекторите от екипа си в пандиза, с цел да видят какво ги чака, в случай че прибират рушвети. Стряскащата акция е поведена на 8 юни тази година. Заради нея на Добрев е наложено следващото дисциплинарно наказване – намаление в служба, което обаче се трансформира в едно от многото, които той сполучливо апелира пред Административния съд, оповестява " Марица ".

На въпросната дата шефът провел превоз и с три служебни коли завел целия разполагаем състав от 8 индивида в Затвора. Целта била да се организира антикорупционно образование с нагледни образци. То обаче се отразило прекомерно шокиращо за част от тях. Дотолкова, че се оплакали с докладна до Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ и провокирали инспекция.

На входа им били взети лечните документи и мобилните телефони, разкават те в текста на документа. После ги вкарали в килиите под ескорт на надзиратели. Докато вървели по коридорите пък станали обект на подбив и насмешки от лишените от независимост. Намеците, че който взема подкупи, го чака същото, към този момент им пристигнали прекалено много. Някои изпаднали в нервни рецесии и се наложило да пият успокоителни.

В обяснението си Добрев споделя, че това е било напълно общоприетоо изнесено образование, като мястото не е определено инцидентно, нито пък моментът. След като от време на време се разкриват проведени корупционни практики в цялата страна, откакто и изпълнителен шеф на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ е хванат с голяма сума, а тъкмо преди акцията в зандана били уличени и задържани следващите 13 чиновници на системата.

Ако ви бях завел в кръчмата, нямаше да е задоволително въздействащо, коментирал след това пред хора от екипа си. И още: Ако човек с чиста съвест види килия, единствено ще му е любопитно, няма да се докара до нервозен срив.

Според него образованието, както публично го назовава в документите, е извършено в клуба на пандиза. На връщане дежурният надзорник предложил на гостите да им покаже килия и те били заведени до една от празните сега.

В последна сметка провокираната инспекция приключва с намаление в служба на Добрев за половин година. Издадената заповед обаче има значителен пропуск – тя е от 16 октомври, когато към този момент е изминал законовият период за налагане на дисциплинарно наказване, което става и причина да падне в съда.

Междувременно е формирана и прокурорска инспекция. Началникът, както и подчинените му, видели зандана от вътрешната страна, са привиквани на разпити, давали са показания, само че в последна сметка преписката е прекъсната без да бъде формирано наказателно произвеждане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР