Необичайна и стряскаща обява за продажба има в една от популярните

...
Необичайна и стряскаща обява за продажба има в една от популярните
Коментари Харесай

До къде ни докара тази държава? Младо момче продава бъбрек в интернет

Необичайна и стряскаща публикация за продажба има в една от известните български платформи за сделки в интернет, оповестява Trafficnews.bg. Нестандартната оферта обаче беше налична едвам няколко часа, след което беше отстранена от своя създател или админите на уеб страницата. Ето какво е наличието на самата публикация: „ Мъж на 23 години, клинично здрав, не пия и не пуша. Кръвна група АБ+. Продавам бъбрек на нуждаещ се човек. Телефон няма да оставям по разбираеми аргументи... “



Aвторът на обявата - 23-годишен мъж от Пловдив. На въпрос какво го е предиздвикало да разгласява сходна публикация в интернет, пловдивчанинът показа:

" Причините са две - незадоволителна осведоменост и финанси. В България няма по какъв начин (по легален начин) да станеш донор на орган, в случай че индивидът за лекуване не ти е родственик. Също по този начин няма по какъв начин да се доближи до име на чакащи за трансплантация, които са хиляди. И взех решение да се опитвам в онлайн пространството. Е, бързо стана ясно, че е срещу разпоредбите. "

Младият мъж си задава въпроса за какво по света се вършат стотици, а тук-там - хиляди трансплантации на година, а при нас в България са стотина за над 7 години? И може би с право, защото по една или друга причина трансплантациите в България към момента са тематика табу. Но е любопитен въпросът какво е принудило и дали е толкоз неотложно един юноша в положително здравословно положение на 23 години да се снабди с финанси, давайки собствен орган? Последва отговорът на младия мъж, в който той изяснява, че не желае да конкретизира за какво е решил по този начин. " Работата е, че има хора, които чакат лекуване, и такива, които имат късмет да им оказват помощ, само че нещо опцията да се реализира връзка сред двете групи се губи. "

23-годишният пловдивчанин желае да подари бъбрека си, с цел да помогне на нуждаещи се от трансплантация и да разпространява практиката, добре позната в по-развитите страни. Но медицинските бюрократични пречки са го принудили да предприеме този ексцентричен, най-малко за нашите географски ширини метод - посредством интернет да продаваш елементи от себе си. И явно не финансовата част е водещият претекст в тази ексцентрична публикация. Както младежът показа пред екипа ни, не желае нищо повече от това, което би трябвало да дава страната. Покриване на интервенцията и сума за възобновяване. " Не съм тръгнал да изкарвам душите на хората. Всеки си взема решение... лекарства, до момента в който е жив, или нов орган.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР