Необичайна форма на комуникация са създали членовете на амазонското племе

...
Необичайна форма на комуникация са създали членовете на амазонското племе
Коментари Харесай

Невероятно! Членовете на това племе общуват с ритъм на барабан

Необичайна форма на връзка са основали членовете на амазонското племе Бора. Те се научили да поддържа връзка между тях с музиката на барабани. Съобщението с музикалните принадлежности може да се съобщи на 100 пъти по-голяма отдалеченост от човешкия глас.

Племето живее по поречието на река Амазонка, сред територията на Колумбия и Перу. Иновациите в новите технологии към момента не са достигнали до тази област, само че това не пречи племето да поддържат връзка, даже когато са разграничени.

Интересната форма на връзка е доказана от немски и френски лингвисти. Те са открили, че Бора употребяват огромните барабани както за музикални ритуали, по този начин и за предаване на известия, които могат да доближат разстояние от 20 километра.

Съобщенията нормално са къси и предхождат с идентификация на подателя. По специфичен метод удрянето на барабана демонстрира кой е създателят и по-късно какво е посланието, което нормално има битов темперамент като донеси риба на връщане.

Подадените известия не съдържат повече от 15 думи, които се предават с към 60 удара на барабана, само че всеки от Бора може да ги разтълкува. Думите, които може да си предават с удара на тъпан, са към 160 съгласно лингвистите.

За предаването на известията се употребяват се употребяват барабани, издълбани от дървени трупи, всеки от които е дълъг по 6 метра. Днес членовете на племето са близо 1500 души, само че единствено преди век са наброявали 15 000 души.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР