Необичаен протест - срещу засаждане на дръвчета - избухна сред

...
Необичаен протест - срещу засаждане на дръвчета - избухна сред
Коментари Харесай

Блок скочи срещу нови дръвчета, иска асфалт

Необичаен митинг - против засаждане на дръвчета - избухна измежду живущите в блоковете на бул. " Марица - юг " 14-16, които се намират сред Железния мост и моста на бул. " Васил Априлов ". Дупките, изкопани от служащите, с цел да бъдат посадени фиданки, подвигнаха градуса на напрежението.

" Най-напред би трябвало да ни сменят каналната мрежа, а по-късно да залесяват, тъй като ще се наложи по-късно да се отсекат дръвчетата, когато стартира ремонт на " ръкава " на канализацията ", изясни за " Марица " Алекс Тиморян. Той напомни, че преди няколко месеца с подписка от 400 души, заверена нотариално, живеещите влязоха в спор с администрацията на регион " Централен ". Тогава кметството стартира да построява паркоместа около блоковете на бул. " Марица -юг ".

" С две писма № 94012 - 191 - 56 от 9 март и № 94012 - 191 - 56 - 2 от 5 април 2017 година предупредихме администрацията, че желаеме и пред нас да бъде изработен паркинг, само че преди този момент желаеме да ни сменят канализационната тръба. Нито ни смениха тръбата, нито построиха паркоместа, а в този момент преднамерено засаждат дървета като наказателна акция ", съобщи Тиморян.

" Ето това е вест - за първи път виждаме, че някои жители се афишират срещу озеленяването ", изуми се кметът на " Централен " Георги Стаменов. Той изясни, че във връзка на настояването на живущите да им бъде изработен ремонт на канализационното отклоняване има публично мнение на ВиК ЕООД. В него категорично се акцентира, че по закон такива сградни отклонения се извършват със средствата на притежателите, а не на общината или на ВиК. По тази причина живущите сами трябваше да създадат ремонт.

Дръвчетата се засаждат освен пред № 16, само че и пред другите блокове, където са построени нови паркинги. " Обещахме на хората, че ще благоустроим прилежащата територия, и държим на думата ", акцентира Георги Стаменов. Фиданките се засаждат на наложителното по нормативи разстояние от трасето на канализацията и няма да пречат, в случай че на следващия ден притежателите от блок № 16 стартират ремонт на тръбата, добави зам.-кметът на региона инж. Тошо Пашов. Според Георги Стаменов повода за недоволството е, че със залесяването се лишава опцията за паркиране в зелената повърхност.
тагове блок дръвче залесяване протест
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР