Необичаен подарък получиха националките ни по волейбол от кмета на

...
Необичаен подарък получиха националките ни по волейбол от кмета на
Коментари Харесай

Кметът на Окаяма награди волейболистките

Необичаен подарък получиха националките ни по волейбол от кмета на града – Масао Омори, който засвидетелства почитание към тимовете на България и Доминиканска република, които са на подготовка в Окаяма. Градоначалникът подари състезателките на двата отбора с... грозде и сладкиши. Церемонията бе в една от волейболните зали на града, като домакините се бяха постарали с голяма вежливост за всичко.

Мениджърът на нашия отбор Любомир Герасимов благодари от името на тима и Българската федерация по волейбол за изключителното гостолюбие на кмета на града и цялата организация към лагера на националките. Сред формалните лица на домакините бяха още Сатоми Миура от префектурата на Окаяма, отговарящ за културата и спорта, Торъ Макимото от управлението на локалния волейбол, Ацши Такаока от Асоциацията по спорт, шефът на локалното ръководство на водата Нобуо Мунетомо и шефът на волейболния клуб Акиюши Кавамото.



Капитанът на нашия отбор Христина Русева подари на кмета Масао Омори топка с подписите на всички волейболистки. А малко преди преди тържеството Русева съобщи на тима позравленията и пожеланията на спортния министър Красен Кралев, който ги съобщи на девойките посредством връзка с нея в обществените мрежи.

След формалната част специфичното грозде – бяло и черно, което коства 20 евро една чепка, бе „ унищожено “ още в залата и от двата тима. Имаше и трети отбор – този на локалния „ Чайките “, който аплодираше в профил своите колежки по спорт.



Част от нашите девойки дадоха изявленията за локални медии, а както в този случай, по този начин и въобще на нашите, оказва помощ една японка, която знае добре български – Маико. Тя е преводач и постоянно пътува в България, а в този момент е наета особено за престоя на волейболистките ни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР