Необичаен маратон се проведе в Молдова - участниците в него

...
Необичаен маратон се проведе в Молдова - участниците в него
Коментари Харесай

Маратон в най-голямата винарска изба в Молдова

Необичаен маратон се организира в Молдова - участниците в него трябваше да бягат в най-голямата винарска маза в страната.

Подробностите от Ива Стойкова в Сутрешния блок на БНТ1.

Стотици се включиха в съревнование в най-голямата винарна в Молдова, която се простира на 200 километра подземен покрай столицата на страната. Състезателите трябваше да преодолеят трасе от единствено 10 километра, " въоръжени " с челници.
Участничка в бягането: Това е чудесна композиция от всички обичаи в Молдова. През няколко километра имаше красиви осъществявания на фолклорни групи. Мисля, че това е методът за привличане на туристи от други страни. Моите наблюдения са, че всяка година събитието става все по-интересно и атрактивно за туристите.
В бягането в подземните коридори, прокопани в пластове варовити скали на дълбочина сред 35.80 метра, се включиха туристи от Съединени американски щати, Канада и Европа.

Избата " Милещи Мичи " е вписана в книгата на върховете на Гинес през 2005 година поради това, че в нея се съхраняват милион и половина бутилки вино. Към днешна дата броят им евентуално доближава към два милиона.

След продължителното тичане и превъзмогването на разнообразни трудности, щастливите финалисти получаваха за премия чаша вино. Винопроизводството е главен източник на доходи за дребната източноевропейска страна.

Една десета от тримилионното ѝ население е заета в бранша, а винената промишленост обезпечава към 2,8% от цялата икономическа продукция за 2017 година А избата " Милещи Мичи " се е радвала на посетители като артиста Стивън Сегал и някогашния американски президент Джими Картър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР