Необичаен дипломатичен скандал се разрази между Турция и Великобритания преди

...
Необичаен дипломатичен скандал се разрази между Турция и Великобритания преди
Коментари Харесай

Международен скандал: Осъдиха турска пчела на смърт във Великобритания

Необичаен изкусен скандал се развихри сред Турция и Англия преди дни, откакто пчела от редкия тип “Осмиа авосета” бе наказана на гибел от английското държавно управление, написа “Телеграф”. Необичайната история беше отразена както от британски, по този начин и от турски медии.

“Турската пчела” се появила в парцела на Ашли и Луис Той в Бристол, откакто двойката била на отмора в Турция. Според тях дребното насекомо се е промъкнало в един от куфарите им и по този начин е съумяло да пропътува над 2000 км до новия си дом.

Този тип пчели живеят сами и вършат цветни пашкули от листата на цветя, в които по-късно снасят ларвите си. Именно тези пашкули били видяни от фамилията.

Снимка: Wikimedia Commons

Британският департамент за околната среда обаче решил, че “Турската пчела” би трябвало да бъде умъртвена, с цел да се запазят локалните типове английски пчели. Решението им беше посрещнато с отрицателно от турските медии.

“Не убивайте “Турската пчела” гласи заглавие във вестник “Хюриет”, като историята провокира и реакция от турската асоциация на пчеларите. Според тях туристите би трябвало да бъдат осъдени, тъй като са изнесли необичаен тип насекомо от страната.

The Turkish media has picked up on the buzz around the Turkish bee. Hürriyet daily today reports on the Telegraph story with the headline, “Don’t kill the ‘Turkish bee’.” pic.twitter.com/RkuPeg1Qt7
— Raziye Akkoç (@RazAkkoc) July 31, 2019
Специалисти от английския департамент посетили парцела на семейство Той, само че единственото, което разкрили, били цветните пашкули на пчелата.

“Турската пчела” сега е в неопределеност. Въпреки това английски пчелари предизвестяват, че “опасният интернационален беглец” би трябвало да бъде хванат и погубен, тъй като може да заплаши живота на локалните редки типове инсекти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР