Необходимостта от Закон за горивата е очевидна предвид данните, че за тази

Необходимостта от Закон за горивата е очевидна предвид данните, че за тази ...

Светослав Бенчев от Българската петролна асоциация обясни как Законът за горивата ще намали сивия сектор.Необходимостта от Закон за горивата е очевидна предвид данните, че за тази година се очаква над 35% - 40% сив сектор, заяви в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.
„Не смятаме, че промените в Закона ще създаде проблеми в сектора“, добави той. „Защо едни 20 000 евро капитал биха били проблем при условие, че една бензиностанция в едно село струва около 100 000 евро?“, попита Бенчев.
Цените на горивата не са едни от най – високите в България преди облагането им с данъци, съобщи още той.
Бенчев отказа категорично да коментира политическите нюанси в Закона и заяви, че той е абсолютно необходим за сектора. Експертът посъветва всички да прочетат внимателно текстовете и напомни, че подобни мерки се правят и в други държави в ЕС. „Например в Полша само за три месеца има увеличение на легалното използвано гориво“, съобщи той.
„Промяната е абсолютно нужна, защото ще продължим да бъдем държавата с най – висок дял в сивия сектор“, каза още Светослав Бенчев.

Източник: blitz.bg