Необходимо е за изграждането на почти всички тъкани в тялото,

...
Необходимо е за изграждането на почти всички тъкани в тялото,
Коментари Харесай

Не Подценявайте! 9 Сериозни Симптома На Липса На Магнезий И Какво Да Хапваме, За Да Си Го Набавим

Необходимо е за построяването на съвсем всички тъкани в тялото, взе участие в метаболизма и контролира работата на имунната система.

Дефицитът на магнезий провокира съществени разстройства в работата на органите, по тази причина е належащо да се поддържа нужното равнище. За дамите това е 170 мкг дневно, при мъжете – 300. Количеството се усилва при положение на огромно физическо натоварване или бременност.

Знаци на магнезиев недостиг

Ако към момента не сте се събудили вярно и към този момент сте изтощени, това е тревожна камбана. Хроничната отмалялост е един от същинските признаци за липса на магнезий.

Всяка нощ се събуждате от мускулни крампи? Вашите нервни нишки не са задоволително цялостни с магнезий – не забравяйте да ги нахраните.

Ако постоянно страдате от мигрена, магнезият ще улесни живота ви. С последователното увеличение на равнището на този детайл, признаците ще станат доста по-слаби!

Много е значимо всеки човек да има задоволително сън, тъй че, в случай че непрекъснато ви тревожи бодърствуване, би трябвало да се борите с него. Повишете равнището на магнезий, а вашият сън ще стане мощен и бездънен, като на бебе!

Ако ставите ви болят освен след пострадване, толкоз си коства да обърнете внимание на това. Когато тялото ви има задоволително магнезий, болката ще намалее или даже ще премине.

Честият запек е изпълнен с рискови болести. Добавете към диетата си артикули с високо наличие на магнезий – възстановява чревната перисталтика, написа " За дамата ".

Потиснатото депресивно положение оказва неприятно влияние върху тялото като цяло. Магнезият ще ви помогне да подобрите умственото и прочувственото си здраве.

Липсата на магнезий може също да аргументи неудържимо предпочитание за бонбони. Когато тялото стартира да получава задоволително количество от този детайл, ще стане по-лесно да се откажете от захарта и да запазите тежестта си в норма.

Кои храни съдържат магнезий

Разбира се, можете да регулирате равнището на магнезий със специфични хранителни добавки. Но минералите най-добре се всмукват от храната, тъй че си коства да включите следните храни в диетата си.

Черният шоколад

Листни зеленчуци (маруля, зеле, спанак)

Плодове (кайсии, праскови, банани, авокадо, сливи)

Ядки (бадеми, орехи, кашу)

Бобови растения (леща, боб)

Зърнени култури (просо, кафяв ориз, овесена каша)

картофи

тиква

Познавайки кои храни съдържат магнезий, можете да се предпазите от неприятни признаци и съществени болести. Не забравяйте да добавите тези артикули към ежедневната си диета и да споделите публикацията с приятелите си!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР