Необходимо е целево финансиране за планинските региони, заяви вицепрезидентът Илияна

...
Необходимо е целево финансиране за планинските региони, заяви вицепрезидентът Илияна
Коментари Харесай

Йотова с изпълнена мечта за път и млади хора в Семково

" Необходимо е целево финансиране за планинските райони " , съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на обществена полемика " Планините - неоцененото благосъстояние на Европа ", в курорта Семково, община Белица.

Вицепрезидентът разяснява, че преди една година е имала една фантазия, идната година да има по-хубав път и още повече младежи в Семково и фантазията се е изпълнила. По думите на Йотова ясно се е чул гласът на дребните общини, че без финансиране от Европа е невероятно да се развиват. " Крайно време е България, изключително като ръководител на Съвета на Европейски Съюз, да отбрани слаборазвитите, отдалечени и труднодостъпни райони ", съобщи тя.

" Българските планини имат същински капацитет - вероятност за развиване, само че в същото време с това и доста непреодолени към този миг провокации ", акцентира вицепрезидентът.

" Повече приказваме пред медиите за демографската рецесия, за обезлюдяването, в сравнение с да работим за решаването на тези проблеми. Белица е образец по какъв начин дребна община може да работи по този начин, че да задържи младежите ", разяснява Йотова. Прекрасните писти за младежите са тук в Семково и няма друго такова място в тази част на Европа, разяснява вицепрезидентът.

Туристическа зона " Семково " има неповторимия късмет за се трансформира в интернационален юношески и научен курорт , обявиха по време на полемика ректорите на Техническия университет и УАСГ, които дружно с общината желаят да основат съдружие за стопанисване и развиване на курорта. Спънка към този миг е собствеността на земята, която е държавна.

" Да подскажем на страната, че това е част от Белица и територията, която е тук - тя е 114 хектара, да стане общинска ", изясни кметът на Белица Радослав Ревански.

" Днес се обръщам с апел да задействаме българските институции и да бъде въведено означението " планински артикул " , което може да подкрепи развиването на планинските региони у нас ", разяснява и евродепутатът Момчил Неков.

Той посочи, че въвеждането на сходен вид означения ще даде на продуктите видимост, гаранция за качество и генезис, опция за финансиране по линия на ОСП и ПРСР, с което да се даде спомагателен подтик за локалното произвеждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР