Необходимо е спешно приемане на Закон за розата и етеричномаслените

...
Необходимо е спешно приемане на Закон за розата и етеричномаслените
Коментари Харесай

Кметът Кабаиванов поиска Закон за розата

Необходимо е незабавно приемане на Закон за розата и етеричномаслените култури, съобщи кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Той направи това и в формалното си одобрение по време на Празника на розата в Карлово. Както всички видяхме тези дни, в този стратегически бранш - розопроизводството и розопреработването, има проблеми. Затова от сърцето на България - Карлово, декларирам, че няма време за губене, сподели Кабаиванов.

Той настоя през тази година българският парламент да одобри Закона за българската роза и етеричномаслените култури в България. Този закон би трябвало да подсигурява, че през идващите години няма да има проблеми в сектора. Розопроизводителите и преработвателите на розов цвят са две страни, нужни една на друга, с цел да има българска козметика и българско розово масло, фамозно в целия свят.

Заставам твърдо зад розопроизводителите и като кмет на общината ще упорствам този развой да бъде завършен до края на тази година, с цел да няма митинги и розовият цвят в розовите градини да бъде спретнат, сподели още Кабаиванов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР