Необходимо е облекчаване на визовия режим за туристи от трети

...
Необходимо е облекчаване на визовия режим за туристи от трети
Коментари Харесай

Туроператор: Да се облекчи визовият режим за трети страни

Необходимо е облекчение на визовия режим за туристи от трети страни. Това мнение изрази пред БНР Байко Байков - шеф на един от огромните туроператори за произлязъл и входящ туризъм, регистриран в България, Сърбия и Македония.

За разлика от Сърбия или Гърция да вземем за пример у нас липсва настройката на туристическия бизнес да работи сплотено и да наложи обединен фокус, счита Байков.

България среща сериозна конкуренция на интернационалния туристически пазар, защото това, в което сме мощни, е по-популярно и на прилежащите пазари.

От Италия и Испания по-голямата част от туристическия поток идва у нас неорганизирано, отчита  Байков. По думите му огромна част от пазара ни е фокусиран върху класическите плажни почивки, само че минус сега се явява близостта ни до войната в Украйна.

Германците избират България пред Малдивите за отмора

Интересът на китайците към Сърбия е доста по-голям, поради безвизовите пътувания и директните линии – 500 седалки седмично от Китай до Белград. Комбинацията Сърбия – България за тях е добре пристигнала, стига да можем да я предложим като опция, разяснява Байко Байков.
 istock istock
Като добър образец той откроява план сред Сърбия, Северна Македония и Албания за безвизови пътувания. 2023 година беше отлична за изходящия туризъм, входящият е в развой на възобновяване, обобщава Байков.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР